søndag den 10. juli 2011

Min mormor

Hun døde for mange år siden - en smuk og elskelig dame, som jeg har holdt utallige skønne ferier hos. Sådan rigtig "bedsteforældre-ferie", hvor jeg blev forkælet, måtte få min yndlingsmad, som dengang var dansk bøf og jordbærgrød til dessert. Når vi handlede nede i byen - Ikast - og skulle til slagteren, fik jeg ALTID en rød pølse, som jeg spiste på vejen derfra - det er altså minder ingen kan tage fra mig, og ting jeg aldrig glemmer.

Forleden i min ferie i sommerhuset, fik jeg pludselig minder om hende igen - ja, sjovt nok var det faktisk noget jeg gjorde, som mindede mig om noget HUN også gjorde. Kan du se hvad dette er - og hvad jeg har lavet:
Tørring af kaffeposer

Sort, guld og SØLV på indersiden!
Jeg har fået min kok i firmaet til at samle tomme kaffeposer og kakaoposer til mig, og var nu så heldig at det var blevet til en DEL - fyldte 5 små sække. Disse havde jeg medbragt på ferien, for at have lidt at tage mig til( hvis jeg skulle føle trang dertil).
Da de var blevet vasket og hængt op til tørre, var det min mormor kom ind i billedet. Hun vaskede nemlig altid sine plasticposer - små som store - altså de som "sagtens kunne bruges igen". "For bare fordi der havde været lidt mel eller andet i, fejlede posen jo intet", og kunne derfor sagtens bruges igen, hvis den lige blev vasket og tørret. Hun var vokset op med 11 andre søskende og i en tid, hvor man bestemt ikke måtte frådse - og derfor genbrugte ALT, hvor man kunne.
Tør slet ikke tænke på, hvad hun dog ville tænke på, hvis hun så idag hvordan vi ØDSLER OG FRÅDSER med plasticposer, sølvpapir, folie og andet - fordi vi lever i en anden tid, hvor vi har råd til at smide ud og købe nyt.

At VI idag så burde være lige så fornuftige, som min mormors generation, er en helt anden sag. For det kan godt være vi har bedre råd - MEN HVAD MED MILJØET- her burde vores fornuft træde til......

Men tilbage til kaffeposerne - ja, de er nu vasket og tørret - så for en gangs skyld har jeg været lige fornuftig som min mormor! De skal også bruges igen - dog i opklippet stand:-)

Mere om dette senere - når mine ferieuger siger mig, at jeg igen skal være aktiv:-). Kan du gætte hvad jeg skal igang med?

2 kommentarer:

  1. Du skal da i gang med selv at flette en taske :-)
    Lene

    SvarSlet
  2. Jeg gætter på, at du skal igang med at flette en taske i candy-wrap ;)

    SvarSlet